Learn About Your Shoe Obsession!

confessions-of-a-shopaholic-
Shoe Obsession

English version here

Πως θα κάνετε οικονομία στις αγορές σας?? Ένας τρόπος, όσο κι αν ακούγεται περίεργο είναι να καταφέρετε απλά να αγοράζετε μόνο ότι θα φορέσετε …Ακούγεται πιο απλό από ότι είναι στην πραγματικότητα γιατί Βρετανική έρευνα αποκάλυψε πρόσφατα ότι η μέση γυναίκα έχει παρατημένα 500 ευρώ… σε παπούτσια που δεν φοράει!!!!

Confessions of a Shopaholic
Movie still from Confessions of a Shopaholic

Διάβασα πρόσφατα μια πολύ ενδιαφέρουσα βρετανική έρευνα που αποκαλύπτει την αλήθεια για το πόσο μας κοστίζει η παπουτσομανία… Και ομολογώ ότι, δεν έπεσα, από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πολλές γυναίκες έχουμε περισσότερα παπούτσια από όσα φοράμε. Είμαι σίγουρη ότι όπου η έρευνα λέει μέση Βρετανίδα μπορείτε άνετα να πείτε και μέση Ελληνίδα..  Η μέση Βρετανίδα, λοιπόν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Co-operative Insurance έχει στην ντουλάπα της παρατημένα παπούτσια αξίας 400 λιρών τα οποία δεν έχει φορέσει σχεδόν ποτέ. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν 20 ζευγάρια παπούτσια και από αυτά 11 δηλαδή πάνω από τα μισά ούτε που τα αγγίζουν .. 10% από τις 3000 γυναίκες που ερωτήθηκαν παραδέχθηκαν ότι ξοδεύουν 600 λίρες το χρόνο σε παπούτσια με μέση τιμή 36 λίρες το ζευγάρι. Ήρθε η ώρα για ξεκαθάρισμα ….αλλά και για προσπάθεια να περιορίσουμε το… φαινόμενο.. Οπότε σκεφτείτε περισσότερο προτού αγοράσετε..

Εγώ νομίζω ότι έχω καταλάβει πως την παθαίνω! Άλλα παπούτσια με ευχαριστεί να αγοράζω και άλλα με ευχαριστεί να φοράω… Όταν καταφέρω να ευχαριστιέμαι αγοράζοντας αυτά που φοράω θα είμαι στο σωστό δρόμο.

Ksubi
Ksubi

Το παπούτσι σας κάνει γάντι?!

Η έρευνα, επίσης, ανακάλυψε ότι η μέση γυναίκα φοράει τρία χρόνια ένα ζευγάρι παπούτσια προτού το αποχωριστεί. Όμως, ένα μεγάλο μέρος των γυναικών τα κρατάει πολύ περισσότερο άσχετα με το πόσο έχουν παλιώσει η πόσο …δεν της κάνουν!! Ωχ! Κι αυτό το κάνω.. Καθυστερώ τόσο πολύ να αποχωριστώ αυτά που μου αρέσουν που όταν το κάνω είναι τοοσα χρόνια μετά που ξανάρχονται στη μόδα και μου λείπουν!!! Η νομίζω ότι μου λείπουν…
Η πικρή αλήθεια της έρευνας είναι ότι ανεξάρτητα με το σύνολο των χρημάτων που ξοδεύετε τα περισσότερα χρήματα πάνε σε πράγματα τα οποία δεν χρειάζεστε η χρησιμοποιείτε σπάνια.
Οι γυναίκες ψωνίζουν παπούτσια για διαφόρους λόγους, συγκεκριμένα το 37 % των γυναικών τα αγοράζουν απλά για τους φτιάξει το κέφι ενώ η πλειονότητα, δηλαδή, το 52% τα αγοράζουν για να τα ταιριάξουν με ένα καινούργιο σύνολο… (αυτό δεν πρέπει να το έχω κάνει ποτέ..ΑΑΑ!!! όχι το έκανα … με το νυφικό μου). Το 18%  των γυναικών το κάνουν ακολουθώντας τις  τάσεις της σαιζόν. Ομολογώ! Ένοχη!…αλλά το ονομάζω..ανανεώνω τις εμφανίσεις μου με τα μοδάτα αξεσουάρ.. Τέλος, μόνο το 10% υποκύπτουν στη μανία τους για ανεξέλεγκτο shoe shopping.

Ωραίο!!! αλλά δεν το λες και άνετο…

Το πιο παράξενο είναι πόσες από μας ξοδεύουμε τα χρήματά μας για άβολα παπούτσια! Το  31% των γυναικών που ρωτήθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας παραδέχθηκαν ότι αγόραζαν παπούτσια σε λάθος νούμερο απλά γιατί ήταν τόσο ωραία που δεν μπορούσαν να αντισταθούν.. Αυτό πάλι καλά το έχω περιορίσει αρκετά.. παρότι ακόμα μπορεί να βάλω πατάκια στα μεγαλύτερα η να τα φορέσω για καμία ώρα με χοντρές άσπρες κάλτσες αν είναι μικρότερα..ΣΣΣΣ… γιατί ακούγετε λίγο ξεφτίλα!  Ε! όχι και να πονάνε οι μπαλαρίνες σαν γόβες στιλέτο επειδή είναι στενές.

Να αυτό μου αρέσει…θα με βολέψει???!!! Χα Χα

Σαν καταναλώτριες ας μάθουμε κάτι από αυτή την έρευνα και ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο προσεκτικές στις αγορές μας (τα γράφω για να τα ακούω) για χάρη της τσέπης μας, των ποδιών μας και του πλανήτη!!!

Το εμπέδωσα τα μισά από τα λεφτά που ξοδεύω σε παπούτσια είναι πεταμένα..αλλά όπως λένε και για την διαφήμιση το πρόβλημα είναι να εντοπίσεις πια μισά!!! Καλή επιτυχία !!

via Ecouterre

 Have a lovely Day!!!

[fblike]

bloglovin

2 Comments
  1. Έχει δίκιο η έρευνα – κι εγώ κάνω ό,τι λέει ο τίτλος… αλλά είπα να δεχτώ τον εαυτό μου με τα ελαττώματά του.
    Και αυτό το ‘ποιά μισά’ είναι μεγάλο ερωτηματικό, τα μισά που σ’ αρέσει να φοράς ή τα άλλα που σ’ αρέσει να τα βλέπεις ?

    1. Πόσο δίκαιο έχεις τα μισά που σου αρέσει να κοιτάς !!! Είναι μια μικρή πολυτέλεια κι αυτή αρκεί να μην είναι τα μισά.. που από ότι φαίνεται άσχετα με τον απόλυτο αριθμό παπουτσιών και τιμών η αναλογία παραμένει ….OMG!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>